Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak


Eredeti cím: The Libby Garrett Intervention
Fordító: Dudik Annamária Éva
Kiadó: Móra
Oldalszám: 378 oldal
Ár: 2499.-
ISBN: 9789634153535
Moly, Goodreads

Fülszöveg:
Libby Garrett Owen-függő. A szuperokos lány szentül hiszi, hogy megütötte a főnyereményt a szívdöglesztő kosarassal, miközben a srác még csak mutatkozni sem hajlandó vele, nemhogy felvállalni közel egy éve tartó kapcsolatukat. Avery és a kockakommandó nem bírja tovább nézni, hogy imádni valóan őrült barátjuk lassan teljesen kifordul önmagából, ezért ráveszik, hogy csináljon végig egy tizenkét lépéses „Owen-elvonó”-t. A sikeres leszokáshoz Libbynek szüksége van egy pártatlan mentor segítségére is − itt lép a képbe Adam. A kőkemény, szexi srác elvileg tökéletes a feladatra, ha valaki elbír Libbyvel, az ő. Ja, hogy titokban évek óta szerelmes a lányba? Á, miért is bonyolítaná ez a dolgokat?!

Vélemény:
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem minden újonnan megjelenő LOL-könyv egyre jobb és jobb. Annyira tetszett, hogy azt szavakkal alig tudom kifejezni. :)

Hirtelen nem is tudom, hogy hol kezdjem.
A történet nagyjából ott folytatódik, ahol a Szívzűrterápia strébereknek könyvnek vége szakad. Avery
a Fekete
együtt van Graysonnal, Libby pedig Owennel csinál ezt-azt. Végül is ez addig fajul, hogy már lassan 1 éve "együtt van" Libby Owennel. De ez a kapcsolat nem túl egészséges, mivel Owen nem hajlandó mások előtt mutatkozni Libbyvel, a barátainak sem mutatta be, tagadja mások előtt kapcsolatukat. És mindezt a lány észre sem vette, teljesen természetesnek tekintette ezt a viselkedést. Míg nem Avery és a tudós csapat ki nem tálaltak neki, és el nem küldték egy „terápiára”, hogy kigyógyítsák az Owen-függőségéből. Itt lép a képbe Adam, a magas, jóképű, tetoválásokkal teli pultos srác, aki segít Libbynek kigyógyulni a betegségéből.
Őszintén szólva először azt hittem, hogy Adam csak egy Owen pótlék lesz. Ugyanúgy ő is nagyon jó pasi, mint Owen (egy-két különbséget leszámítva)……legalábbis külsőre. A természete viszont teljesen más szerencsére. Lehet, hogy nem olyan magas, vagy nem olyan izmos, viszont ezt a belső tulajdonságai, és a tapasztalata ellensúlyozzák. A könyv előrehaladtával fény derül Adam titkaira, hogy mégis miken kellett átmennie nem csak neki, hanem a húgának, Kate-nek is, ahhoz hogy idáig eljussanak. Lehet, hogy szegény fiú még csak 19 éves, de lemerném fogadni, hogy több élettapasztalattal rendelkezik, mint akármelyik harminc körüli ember. És még ilyen tragédiák mellett is sikerült egy rendes, odaadó, megbízható, szorgalmas és rendkívül okos fiúnak megmaradnia. Hát le a kalappal előtte.
gördeszka
Viszont Libby viselkedésével nagyon nem voltam kibékülve. Nagyon rossz hatással volt rá Owen. Teljesen lerombolta az önbecsülését, szinte az összes önbizalmát elvesztette, és ráadásul egy nem törődöm liba lett belőle. Hát a mi Libbynk nem ilyen, és ezt a tudós csapat is észrevette. Ezért nagyon rendes volt tőlük, hogy segítettek neki visszatalálni önmagához. Néha tényleg pofon tudtam volna vágni szerencsétlen lányt, de Adam segítségével visszatalált régi önmagához, és visszakaptuk a mi önbizalommal teli Libbynk.

Szóval összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó volt. Mint Kelly Oram minden könyvének, ennek is van tanulsága, még pedig olyan, ami a mai lányok körében igen elterjedt probléma (testképzavar, önbizalom hiány). Sok minden megvilágosodik az emberben, sok mindent másképp lát a könyv elolvasása után. Már csak ezért is nagyon ajánlom. Meg amúgy is nagyon jó élmény, felvidít egy borús napot. :) Csak ajánlani tudom, mert eszméletlen jó. :)


Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)