On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 376 oldal
Kötéstípus: puha kötés
Ár: 3299,-
ISBN: 9789633995143
Moly

Fülszöveg:
Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt. 
Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant. 
Bele lehet zúgni valaki állába? 
Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. 
Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni. 
Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag? 
Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. 
De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?

Köszönet a recenziós példányért a Könyvmolyképző Kiadónak!

Véleményem:
Cím: Először nem tudtam hova tenni ezt a címet. Aztán kiderült, hogy végül is egy idézet a könyvből, és így egy fajta keretet adott a történet: ezzel kezdődött, és ezzel is végződik. Ez a jól megérdemelt jutalom. :)

Borító: A borítóval is hasonlóan voltam, mint címmel. Az első reakcióm az volt, hogy "Hm, nagyon szépek ezek a virágok, jól illik közéjük a tőr" és ennyi. De ahogy haladtam a könyvvel kiderült, hogy ez egy igen fontos motívum is, az őrmágusok kaftánján jelent meg ugyanez a minta. És így már a cím is és a borító is tökéletes a könyvhöz. :)

Alapsztori: Mia az apjával Budapestre költözik, mert ott kap állást. A lány beiratkozik az egyik pesti középiskolába és ott folytatja tanulmányait. Mindeközben mikor alszik egy egészen furcsa világba kerül át. Találkozik ott lovagokkal, mágusokkal, hullabűvölőkkel. Kiderül róla, hogy ő is egy mágus és, hogy valaki vagy valami vadászik rá mindkét világban. Mia és csapata nekiindulnak mindkét világnak, hogy kiderítsék, ki ez a titokzatos ellenség, és elpusztítsák mindörökre.

Olvasás: Húú hát nem is tudom hol kezdjem. A történet 3 szemszögből íródott: Mia Anne, Kósza lovag és Amon Dollond szemszögéből. Az ilyenek esetében általában attól félek, hogy össze fogok keveredni a különböző események között. Szerencsére ez itt nem következett be. Főleg azért, mert itt a 3 szemszögtől függetlenül csak 2 történetszál fut egy időben, és ezek is a végén egybefolynak. Ilyennel még nem találkoztam, de szerintem is teljesen korrekt és érhető, ami nem utolsó szempont. Ezzel már megvett magának.

Aztán jött maga a történet. Annyit tudni kell rólam, hogy igazán díjazom, ha valaki eredeti ötlettel áll elő. Na ilyen téren sem kellett csalódnom. Az álom világ nem volt ismeretlen számomra (Silber könyvek), viszont így még nem találkoztam ezzel a témával, és nagyon tetszett. A lovagkor és mai kor közötti ugrálás, mindezt álmában teszi meg az ember és nem is egyedül. Olyan fordulatokat, eseményeket használt az írónő, hogy néha csak néztem. Folyamatosan követték egymást az események, a komolyabbnál komolyabb részletek, amik kiderültek. Az ezek közé beillesztett humorosabb jelenetek tették még élvezhetőbbé az egészet. Egy kis könnyedséget vittek bele, ami néha jól is esett.

A kedvenceim Mia és Kósza fejezetei, részei voltak. Hát én azokon sírva nevettem, főleg Kósza reakcióin Mia öltözékére. A két világból származó ember találkozása annyira abszurd volt, és mégis ebből születtek a leghumorosabb jelenetek. Lehet pont ezért. De romantikus jelenetek terén is ők viszik el a fődíjat a kis husibogyók. :3 Újabb könyves pasit avattam Kósza személyében. :D

Szereplők:
Mia Anne: Okos, ügyes, talpraesett lány. Pengeéles eszével könnyen kivágja magát bármilyen nehéz helyzetből. Szarkasztikus beszólásaival akármelyik lovagot térdre kényszeríti. Nem retten meg ha egy akadállyal kerül szembe, addig küzd míg megoldást nem talál. Eközben a maga szeleburdiságával vicces pillanatokat okoz mindenki számára. Végre egy olyan tinédzser karakterrel ismerkedhettem meg, aki valóban úgy viselkedik, mint egy tini. :D

Kósza lovag: Ó én édes, drága Kósza lovagom. Igazán helyes fiú, és ez mellett pedig rettenetesen szégyenlős. Egy igazi lovag, aki az igazságért, a szüzek és védtelenek védelméért küzd, tiszteletben tartja a Lovagrend szabályait már amikor nem Miáról van szó :D , és mindennél jobban szeretne igazán hőssé válni. Pimaszsága határtalan. Mindeközben a mi hatalmas lovagunk zavarba jön egy boka vagy egy térd látványától. Annyira aranyos, hogy az leírhatatlan. Újabb könyves álompasi. :)

Amon Dollond: Egy igazán érdekes karaktert ismerhetünk meg a személyében. Asperger-szindrómás, vagyis a szociális érzéke nagyjából a 0-val egyenlő. Nem tud az emberekkel bánni, beleértve a lányát is. Nem tudja a saját érzelmeit sem kimutatni, zavarja mindenféle fizikai kontaktus. Emellett rendkívül okos tudós, részt vesz a titkos kutatásban is, amiért Pestre hívták. Az elején még nem igazán kedveltem pontosan ezen viselkedése miatt, de a végére az egyik kedvenc karakteremmé vált. Mindazt amit Miáért tett fajfenntartási ösztönnek nevez, de valójában sokkal több van emögött. Érzelmek hosszú sora, kezdve a szeretettel a lánya iránt, és pont ezért vált naggyá a szememben. :)

Összességében azt mondhatom, hogy szerintem ez egy nagyon szuperül sikerült kis könyvecske lett mind a szereplők, mind a történet szempontjából. On Sai rajongóknak mindenképpen ajánlom, nekik biztosan tetszeni fog. De amúgy mindenki másnak is, mert tényleg nagyon élvezhető történet, az írónő stílusa igazán magával ragadó. Ez volt az első könyvem tőle, de a többi művét is biztosan el fogom olvasni. :)

Megtetszett? Rendeld meg!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)