Elle Kennedy: The Deal - Az üzlet (Off-Campus 1.)


Eredeti cím: The Deal
Fordító: Barthó Eszter
Sorozat: Off-Campus
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Oldalszám: 440 oldal
Kötés típus: puha kötés
Ár: 3499,-
ISBN: 9789633997765
Moly, Goodreads

Fülszöveg:
A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Véleményem:
Hűűűűűűha. Rendesen elpirultam ettől a könyvtől. Vagyis inkább Garrettől, azt hiszem. Eszméletlen egy pasi…

Na de inkább haladjunk lépésről lépésre:

A történetvezetésen annyira nem lepődtem meg. Látszólag két teljesen ellentétes embernek valamilyen úton - módon szüksége lesz egymásra (jelen esetben korrepetálás céljából). Megbeszélik mi hogy legyen, bár itt többek között ez sem ment valami könnyen :D , aztán hozzá is kezdenek. Telik - múlik az idő, egyre jobban megismerik egymást, és mily meglepő dobpergés - egymásba szeretnek persze ezt egyikük sem mondja ki, az túl egyszerű lenne.

És ilyenkor jön a koppanás. Ez általában 3 okból kifolyólag következhet be (legalábbis szerintem, eddig ezzekkel találkoztam):

1. a lány benyögi, hogy ő egy másik fiúval szeretne lenni miközben nem is, ezért elhagyja az előzőt

2. kiderül a fiúról/lányról valami piszkos titok (ami a legtöbbször persze vagy hazugság, vagy naaaaaaaaagyon nagyon régen történt), és emiatt egymásnak ugranak

3. valamelyik fél szülője "enyhe" nemtetszését fejezi ki a kapcsolattal szemben (pl.: fenyegetőzik valamivel). Ezután útjaik különválnak, kis időt egymás nélkül töltenek. Majd rájönnek, mennyire szeretik egymást, és jön a happily ever after.

Jelen könyv esetében is megvan ez a felépítés de hogy mi ugrasztja szét őket az maradjon titok ;).  De mivel nem Vörös, hanem Rubin pöttyös könyvről van szó, nem csupán azért történnek bizonyos dolgok, mert most a szereplőknek éppen ehhez volt kedvük. Azért szeretem ezt a regénycsoportot (már ha nevezhetem ennek), mert itt már a mélyebb gondolatok, komolyabb családi, fizikai, szellemi problémák is helyet kapnak. Van mondanivalója a könyvnek.

Itt is például két elég gyakran előforduló esetet tüntet fel a szerző, és úgy, hogy soha nem gondoltam volna Hannahról és Garrettről, hogy ilyet megéltek. Két olyan karaktert ismerhetünk meg a személyükben, akik kívülről erősnek, magabiztosnak tűnnek, miközben mindketten úgy gondolják, hogy „defektesek”. Megértem, hogy miért érzik ezt, ettől függetlenül nem tartom helyesnek, hogy így gondolkodnak. Viszont ezért alkotnak ők remek párost. Mindketten olyan traumát éltek át, ami valószínűleg egész életükön át végig kíséri őket, de ott lesznek egymásnak, hogy tartsák a másikban a lelket, ha arra lenne szükség.

És ha már így rákanyarodtunk a szereplőkre…

Hannah számomra mindig egy példakép marad. Rendkívül okos, erős és magabiztos lány annak ellenére, hogy milyen szörnyűségen esett át. Kissé cinikus stílusával, éles nyelvével rögtön belopta magát nem csak Garrett, de Dean, Logan és Tucker szívébe is meg persze az isteni lasagne-ját se hagyjuk ki :D . Örülök, hogy viszonylag hamar kiderült mi történt vele, mert megértettem miért ilyen óvatos minden téren - és teljesen érthető is a viselkedése. Egy ilyen után én is soookkal - sokkal körültekintőbb lennék. Szerintem mindenképpen követendő a példája.

Jaj drága Garrettem! Mit is mondhatnék terólad, hogy ne fényezzem tovább az amúgy is oltári nagy egódat... ?! :D Semmit, úgyhogy inkább adok neki még egy kis löketet. Okos, vicces, helyes sportoló, akinek nem erőssége az etika. :D Igazán kitartó és hűséges. Az előbbit az utolsó 40-50 oldallal alá tudom támasztani, viszont a másodikat majd csak a 4. rész után bár én nem kételkedem benne. Neki sem volt könnyű gyerekkora, és nagyon fél az esetlegesen ebből kialakuló következményektől. Ezért jó, hogy mellette van Hannah, aki mindig meggyőzi az ellenkezőjéről - mint már mondtam, remek párost alkotnak.

Összességében mit mondhatnék mást, mint hogy fantasztikus. Az első betűtől, szótól, mondattól az utolsóig. Nagyon boldog vagyok, hogy megismerkedhettem két ilyen remek szereplővel, az ő életükkel, a küzdelmükkel.

Bárki, aki ilyen helyzetben van, erőt tudna meríteni ebből a könyvből. Ezért is javaslom, ajánlom mindenkinek. Ha valaki egyszer olyan helyzetbe kerülne, mint Hannah vagy Garrett, legalább ad egy támpontot, egy reménysugarat, hogy van kiút.

Ejj, de nyálasra sikeredett a vége. :D A lényeg, hogy tényleg csak ajánlani tudom, mert nagyszerű könyv. ;)


Megtetszett? Rendeld meg!

Kép forrás: www.pinterest.com

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)