Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn (Pippa Kenn-trilógia 1.)

Kötéstípus: kartonált/kemény táblás
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Oldalszám: 304
ISBN: 9789632459875
Megjelent: 2012.11.25.

Pippa bármit feláldozna az élő emberi beszédért, vagy egy érintésért. 
Az erődházban a napok egyformák, és társaságot csak színes digitális magazinok adnak. Az erdőt a biológiai katasztrófa áldozatai uralják, akik gyűlölik a szépséget és emberséget, az elveszett életük nyomait. Bármikor megölnék Pippát. 
Pippa tizenhetedik születésnapján döbbenetes dolog történik. Vajon megváltozhat az élete? Létezhet számára a szerelem egy ilyen zord világban? Mit jelent a társ? És mit jelent a bizalom?

"Maradj csendben!

Az erődház az egyetlen menedéked.
Az emberi élet mindennél fontosabb.
Ne bízz az idegenekben!
Semmi sem veszhet kárba.
Emlékezünk a múltra, de jelenben élünk."

Őszintén szólva nem tudom, miért él bennem az a sztereotípia, hogy a magyar írók könyvei nem jók. Lehet azért, mert volt egy-két negatív élményem. Pedig ez a könyv kifejezetten tetszett. Most már tudom, hogy Kemese Fanni is a kedvenc magyar íróim közé fog tartozni.

Az egész történet a világvége után játszódik. Semmi és senki nem maradt életben, a sápadtak
Pippa
megesznek minden élőt, borzalmas vírus terjed és hasonlók. Egyetlen (vagyis hiszi ő) lány maradt életben egy erődházban, még pedig Pippa Kenn (a napszemű jelző gyanítom érthető :D) . Hosszú idő óta él itt egyedül. Aztán egyszer csak mindez megváltozik, hiszen betoppan az életébe Ruben. Teljesen felforgatja Pippa életét. Mesél neki egy bizonyos Kolóniáról, ahol emberek élnek. Meggyőzve Pippát elindulnak, de nem megy minden olyan zökkenőmentesen, mint kellene (miért is menne……akkor nem lenne semmi izgalom).
Amit már mondtam barátnőmnek is, hogy hasonlít Kresley Cole Méreghercegnő könyvére. Pedig kb. 2 év van a két könyv megjelenése között (Pippa Kenn: 2012, Méreghercegnő (angol): 2014). Ettől függetlenül nagyon tetszett. Mind a történet, mind a szereplők. Volt egy fajta hangulata és feszültsége, amit sikerült az egész könyvön át fenntartani.

Ruben
Hát túl sok szereplőről nem tudok beszélni. Ruben egy eléggé érdekes figura, de nagyon szerethető karakter. Vicces, okos, rendes, helyes………….egyszóval tö-ké-le-tes. Mondjuk sok férfi főszereplővel ez a bajom…….hogy tökéletes. Tökéletesen hibátlan. Én azért nem bánom, ha van bennük egy kis hiba. Most ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy legyen egy vadállat vagy ilyesmi, csak nem baj, ha mondjuk a kinézetén van valami, ami nem tökéletes, vagy valahol máshol. Mindettől független imádtam, és most is mondom, mint mindig, hogy könyves álompasi listára került :D.
Pippa egy nagyon talpraesett, önálló és csinos lány, aki nem tudom, hogy hogy bírta ki ennyi ideig egyedül. Halljátok én biztos becsavarodtam volna. Elképesztő, de tényleg. Leginkább az, hogy meg tudta őrizni a józan eszét. Én nem bírtam volna ki. Igazából róla nem tudom, hogy mit írjak. Csak pozitív dolgokat tudok mondani. Annak viszont örülök, hogy nem egy nyafogós, nyávogós kis liba, hanem küzd azért, amit/akit szeretne, és az ő helyzetében ez nagyon fontos. Hatalmas pacsi és vállon veregetés jár neki.

Összességében egy remek könyv, meg is kapta tőlem molyon az 5 csillagot. Ahhoz képest, hogy első könyve az írónőnek, nagyon jó lett. Engem teljesen megvett. Tényleg csak ajánlani tudom. Ahogy a kezeim közé kaparintom a második részt már olvasom is :D.

Írónő weboldala: http://kemesefanni.blogspot.hu/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TOP 10 kedvenc idézet :)

Elköszönés :')

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara (Tüskék és rózsák udvara 2.)